h

55+ en werkeloos

6 oktober 2013

55+ en werkeloos

Het aantal werkelozen 55+’ers met een WW-uitkering is inmiddels gestegen tot 102.000. Lodewijk Asscher kon dit als rechtgeaarde socialist niet meer aanzien. Daarom heeft hij 67 miljoen euro van ons belastinggeld beschikbaar gesteld om dit aantal te verminderen.

En dat in een tijd dat er weer eens voor 6 miljard euro lastenverzwaring op de burger af komt. Wat een ontzettende aardige en sociale man is dat toch!

Maar, wacht eens even, het was toch Asscher die samen met zijn kabinet een groot deel van die werkeloosheid heeft veroorzaakt. Hij is het toch die ons allemaal de werkeloosheid in bezuinigd.

Wat gaat hij doen met dat geld? Zorgen dat er banen bijkomen? Als die er zouden zijn waren er niet zoveel werkelozen.

Nee, hij gaat het geld besteden aan sollicitatietrainingen, bonussen voor intermediairs, geld voor omscholing (wel 750,= euro de man), trainingen en presentatievaardigheden.

Ik begrijp hem al helemaal. Dat geld gaat naar bureautjes die het heel lucratief vinden om aan een dood paard te trekken.

De gemiddelde 55+’er heeft al genoeg vaardigheden verworven. Die weet wel hoe hij moet solliciteren of zich moet presenteren. Van netwerken weet hij inmiddels ook wel hoe het werkt. En wat voor opleiding kun je
krijgen voor 750,= euro? Daar kun je niet eens een rijbewijs mee halen.

Het is dus gewoon weer een cosmetisch trucje om het zogenaamde socialistische blazoen van de PvdA op te poetsen. Het geld gaat naar de armlastige groep consultants en de Tjakka-jongens.

Als er te weinig banen zijn worden mensen werkeloos. Wil je daar iets aan doen moet je banen creëren en niet werkelozen het idee geven dat ze met een nieuwe stropdas zo een baan kunnen krijgen. Of anders gezegd: je moet de werkelozen niet stimuleren, maar de economie.

Als je dan toch 67 miljoen over de balk gaat smijten geef het dan gewoon aan die werkelozen. Dat is 656,86 euro per persoon. Dat geld gaat zeker besteed worden, waardoor de belastinginkomsten zullen oplopen en het
MKB een stimulans krijgt. Zó creëer je banen, in plaats ven gefrustreerde werkelozen!

Een deel van het geld mag wat mij betreft ook besteed worden aan een beginnerscursus economie voor dit kabinet.

Mick van Son

U bent hier