h

Echt waar

1 maart 2013

Echt waar

Ergert u zich ook vaak aan die lui die u ongevraagd bellen om een of ander product aan te smeren? Ik wel, maar soms kan het toch nog grappig uitvallen.

Vrijdagmorgen zat ik op het partijhuis om een zending nieuwe boekjes en krantjes in ontvangst te nemen. Terwijl ik zat te wachten op de leverancier ging de telefoon. Ik nam op met de woorden: ‘ Met de SP, met Mick’.

De juffrouw antwoordde met haar naam en het bedrijf (ben ik zoals gebruikelijk al weer vergeten) en de vraag: ‘of meneer of mevrouw Socialistische aanwezig was”. Mijn antwoord luidde, ‘vindt u dat niet een beetje domme vraag; u spreekt met de Socialistische Partij’.

‘Maar dit is toch Socialistische in de Poeyersstraat 39 in Eindhoven’? ‘Nee juffrouw, dit de Socialistische Partij en op het adres dat u noemt is ons partijhuis gevestigd’.

Er viel een stilte; ik hoorde alleen nog het gekraak van een paar stukjes hersens. Om de dame te behoeden voor nog meer domme opmerkingen onderbrak ik haar gepeins en zei: ‘De Socialistische Partij is een landelijke politieke partij die hier een kantoor heeft’.

‘Maar het staat toch zo in mijn scherm’, probeerde ze nog. Ik zuchtte, maar hoefde niets meer te zeggen, omdat aan de andere kant blijkbaar een kwartje viel. ‘Oh, dan gaat het over. Ik denk dat mijn collega’s een geintje hebben uitgehaald’. De verbinding werd verbroken.

De eerlijkheid gebied mij, als lid van de hulpdienst, te zeggen dat ik op het punt heb gestaan om de juffrouw te adviseren een andere haarkleur te nemen. Je probeert toch te helpen waar het kan. Maar dat kan natuurlijk niet als je lid bent van de SP.

Ik begrijp het wel. Ze bellen gewoon het telefoonboek af. Daar staat Meulenman, Harry en Kortooms, Mies of Perenboom, JKM en dus ook Socialistische (,) Partij.

Zou best eens die mevrouw Partij Socialistische willen ontmoeten. Met zo’n mooie naam bloeit er vast een mooie liefde op.

Mick van Son

U bent hier