h

Geachte heer Rutte, beste Mark,

7 december 2012

Geachte heer Rutte, beste Mark,

Het gaat allemaal niet zo best sinds de verkiezingen. Eerst moest je excuses maken voor jouw ondoordachte plannetje met de zorgverzekering. Daarna nog een keertje een rondje langs de VVD’ers om het nivelleren recht te praten.

Tja, en toen kwam je van een koude kermis terug uit Europa en moest je uitleggen dat ‘geen cent meer naar Griekenland’ slechts een verkiezingsbelofte was die verder niet zo veel te betekenen had. Oh, ja, daarvoor gebeurde al hetzelfde met jouw beloftes over de hypotheekrenteaftrek.

En nu weer dat gedonder met de frauderende Co Verdaas. Had je dat echt niet in de gaten? Heeft toch echt allemaal in de krant gestaan.

En dat allemaal in één maand tijd. Mark, dit is toch heus niet allemaal botte pech. Je was te gretig en je dacht dat je onaantastbaar was. Maar wees nou eerlijk, je bent niet geschikt voor dit vak en kijk op de samenleving heb je eigenlijk ook niet. Jouw charmante lach is tot een onechte grijns verworden.

Ik heb jou in mijn stukjes vaak hard aangepakt, maar nu begin ik medelijden met jou te krijgen. Dus krijg je van mij een welgemeend advies. Je noemde het besluit van Co om af te treden moedig. Doe jij dat nu ook. Het is beter voor jou en voor Nederland. Als je het snel doet zit er misschien nog een baantje bij Shell voor jou in.

Het ga je goed.

Groetjes, Mick van Son

U bent hier