h

Starters krijgen geen kans!

31 oktober 2012

Starters krijgen geen kans!

Starters krijgen geen kansen op de woningmarkt. En zij willen liever helemaal niet huren, maar worden hiertoe gedwongen. Bovendien zijn er nauwelijks betaalbare huurwoningen, zeker niet in het stedelijk gebied.

90% van de afgestudeerde HBO-ers en academici krijgt een flexibel arbeidscontract dat soms tot drie maal toe wordt verlengd. Banken financieren in het algemeen niet op flexibele arbeidsovereenkomsten. En nu kan men wel stellen dat het arbeids- en carrièreperspectief wordt bekeken, in de meeste gevallen is dat niet zo.

Ja als de ouders de hypothecaire overeenkomst willen verbinden aan die op het eigen huis, dan wordt men welwillend tegemoet getreden.

Werkgevers maken over het algemeen misbruik van de situatie op de huidige arbeidsmarkt en vakorganisaties ondernemen daar niets tegen.

En alleen daardoor kunnen starters geen huis verwerven, er is geen andere oorzaak, merk ik mijn beroepspraktijk bij de maatschappelijke begeleiding van topsporters die over het algemeen goed zijn opgeleid en wat mij betreft voldoende arbeidsperspectief hebben.

De politiek moet op dat punt aangrijpen en nergens anders!

Vic Kerkhoff
Best

U bent hier