h

De VVD student

3 september 2012

De VVD student

Bij een SP-actie kwam ik een studententype tegen, die mij wegwuifde met de mededeling dat hij VVD stemde. Ik vroeg of ik hem een verhaaltje mocht vertellen. Dat mocht ik.

Ik vertelde hem dat ik een kennis had die ik af en toe in de kroeg tegenkwam. Hij studeerde iets met “business” op de hogeschool. Hij liet het niet na om mij te verzekeren dat hij voor zijn vijftigste miljonair zou zijn en dan vervolgens stil zou gaan leven. Daarom stemde hij alvast maar VVD.

Toen hij later weer eens de kroeg binnenliep of liever gezegd verscheen, droeg hij een duur maatpak, schoenen die een half maandsalaris kosten en een gouden Rolex om zijn pols. Bij de bar aangekomen kwakte hij achteloos zijn sleutels van een BMW, type “heel veel”, op de tapkast, Hij was een paar maanden gelden geslaagd en was een bedrijf begonnen. En weer dat verhaal dat hij ons straks allemaal zou uitlachen met zijn miljoenen.

Een dik half jaar later liep ik hem weer tegen het lijf. Hij zag er nu wat minder florissant uit. Na wat aarzelingen bleek dat hij nu bij een electronicazaak in de stad werkte. Zijn bedrijf was geflopt en hij had nog bijna 250.000,= euro terug te betalen aan de bank.

En, vertelde ik het studentikoze type, zo zit dat nu ook met de VVD. Als je een miljoen op de bank hebt staan, boven de Balkenendenorm verdient en geld het belangrijkste in je leven is dan kan ik je het beste de VVD adviseren. Zolang je nog niet aan die voorwaarden voldoet hoor je bij het plebs en wordt je door de VVD uitgekleed.

“Mooi verhaal,” zei hij en lachend liep hij verder. Maar ik zag twijfel.

Daar doe je het voor!

Mick van Son

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier