h

De ondernemer

22 september 2012

De ondernemer

Op mijn strooptocht naar stemmen voor de SP ben ik mijn “netwerk” afgelopen. Daarin bevinden zich nogal wat mensen die zich zelfstandigen kunnen noemen; ZZP-ers of anderszins.

Je loopt dan tegen het hardnekkige vooroordeel aan dat de VVD de “natuurlijke” partij is voor deze groep. Het kost dan niet al te veel moeite om uit te leggen dat genoemde partij er is voor de mensen (en bedrijven) die al rijk zijn; niet voor diegenen die dat graag zouden willen worden.

Immers, de grote werkeloosheid onder ZZP-ers en de almaar dalende inkomsten voor veel eigenaren van het midden- en kleinbedrijf verbergen nogal wat armoede en onzekerheden. Denk daarbij, vooral tijdens de huidige crisis, aan de veel te dure verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Toch noemt de overheid het MKB de “banenmotor” van Nederland.

Een ander hardnekkig vooroordeel is dat de SP er vooral niet is voor de zelfstandige ondernemer. Met dit gegeven heb ik meer moeite om dat uit te leggen. Mogelijk komt dat omdat ik nog maar pas lid ben van de Partij en nog niet gepokt en gemazeld ben in de standpunten van de SP.

Wel heb ik gemerkt dat er nogal wat lieden zijn, zelfstandig of niet, die de SP zien als een partij voor de armen, de zieken, de verstotenen en andere hulpbehoevenden. En, eerlijk is eerlijk, ik kwam bij de SP tijdens de campagne niet zo heel veel uitspraken tegen die ondersteuning bieden aan de ondernemers. Het pleidooi van Sharon Gesthuizen, Hart voor de Zaak, en de MKB brochure zijn natuurlijk wél gunstige voorbeelden.

Desondanks weet ik dat onze partij er voor iedereen is die bereid is solidair en menselijk te zijn, maar dat mag misschien bij de volgende verkiezingen nog wel eens extra onderstreept worden. Dan ga ik mij intussen nog meer verdiepen in de visie van de Partij om klaar te zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen. Of eerder, voor de Tweede Kamerverkiezingen, als het schijnhuwelijk tussen Rutte en Samsom op de klippen loopt.

Mick van Son

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier