h

Stadhuis onbereikbaar voor rolstoelen

16 augustus 2009

Stadhuis onbereikbaar voor rolstoelen

Donderdag 25 juni, vrijdag 26 en zaterdag 27 juni vonden er evenementen plaats op het Stadhuisplein. Hierbij bleken zowel het stadhuis als het evenemententerriein onbereikbaar voor rolstoelen.

Echter, ik had om 17:30 uur een afspraak op het Stadhuis met verschillende mensen. Het Stadhuis was minder goed bereikbaar, maar toch kon ik boven op het bordes komen.

Ook de mensen met wie ik afgesproken had, waren op het bordes aangekomen. Toen we om 18:00 uur weer wilden vertrekken, kon één van de aanwezigen niet wegkomen, want hij zit in een rolstoel en de organisatoren van Summer Night Live hadden de rolstoeluitgang geblokkeerd. Naar zij aangaven, met toestemming van de Gemeente Eindhoven.

Na veel aandringen konden we via de nooduitgang naar binnen, maar niet door de toegangshekken, die waren te smal voor de rolstoel. Als deze man 's avonds naar dit festijn had gewild, had hij dus niet eens binnengekund. Niet echt rolstoelvriendelijk en gericht op participatie dus. Na lang wikken en wegen konden wij dan toch via de nooduitgang onze weg, ernstig verbaasd, vervolgen.

Nu heb ik hierover twee vragen:

  1. Hoe kan het zijn, dat een evenement, ondersteund door de Gemeente Eindhoven, niet rolstoeltoegankelijk is?
  2. Het Stadhuis is een openbare voorziening. Is het college het met mij eens dat dit huis van de democratie te allen tijde bereikbaar zou moeten zijn, dus óók voor mensen met een beperking en óók tijdens evenementen op het Stadhuisplein?

Bianca van Kaathoven
Raadslid SP Eindhoven

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier