h

Social Sofa in Jagershoef: een leuk initiatief

22 juli 2009

Social Sofa in Jagershoef: een leuk initiatief

Als je denkt aan wijkgericht werken, dan denk je aan werken met alle mensen uit een wijk. Deze zomer is in Jagershoef een leuk project gestart en wel het Social Sofa benkske.

Het benkske is een initiatief van Karin Bruers, een comédienne uit Tilburg die in haar programma sprak over het verloren gaan van gewoon even kletsen met elkaar. Gewoon een benkske om effe een praatje met elkaar maken, dat is nodig, want mensen praten niet meer zomaar met elkaar.

Daaruit ontstond het Social Sofaproject dat in de stad Tilburg een geweldig sociaal project geworden is. Er staan daar ongeveer 200 benkskes. In verschillende andere steden in Nederland worden nu bankjes gemaakt voor de buurt.

Het brengt kinderen en volwassenen bij elkaar: samen mozaïeken zij zo’n bank. Samen werken en samen doen voor je eigen woonomgeving is heel leuk. Je maakt er je stad mooier mee en het bezig zijn is een sociaal gebeuren voor iedere wijkbewoner.

In Jagershoef zijn een paar vrijwilligers in dit project gestapt en samen met verschillende sponsors wordt de bank betaald. Samen met de kinderen uit de wijk en met wethouder Mary Fiers zijn die vrijwilligers op een zaterdagmiddag gaan kijken hoe je zoiets aanpakt.

Thuis gingen de kinderen direct aan de slag; je mag namelijk zelf tekeningen maken om op de bank te zetten.

‘Het was best moeilijk kiezen’, vertelt Tineke Tilborghs, een van de initiatiefnemers, ‘er werden zo veel mooie tekeningen gemaakt en dan moet het ook nog passen, heel wat werk.’

Het benkske wordt gemaakt in de bloemenstal in Jagershoef, daar kun je op maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur mee komen doen.

Dat is ook het thema van het benkske: WEES SPORTIEF EN DOE MEE.

Als hij af is, komt de bank bij het Cruyfcourt te staan, zodat iedereen er even op kan zitten en kan buurten met elkaar.

Wanneer de bank af is weten we nog niet, maar op een dag na de schoolvakantie maken we er zeker een leuk feestje van in Jagershoef.

Tineke Tilborghs

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier