h

Verkoop VTA Jagerhoef aan Wooninc

25 februari 2009

Verkoop VTA Jagerhoef aan Wooninc

Dit is een voordracht van Tineke Tilborghs over de verkoop van de VrijeTijdsAccomedatie (VTA) Jagershoef. Deze voordracht heeft zij gehouden bij een commissievergadering van wethouder Merrienboer op 24 maart 2009.

Bij deze gelegenheid wil u graag even vertellen dat er voor de wijk Jagershoef en alle organisaties in Jagershoef een probleem ontstaat op het moment dat u advies uitbrengt aan B&W aangaande de verkoop van het VTA-gebouw Jagershoef.
Voor alle organisaties die dit gebouw gebruiken is voor 2009 een subsidie toegekend.

Die subsidie is gebaseerd op de huidige huurprijzen voor het gebruik van de verschillende ruimtes. Wooninc heeft dit gebouw al overgenomen en er is nog geen overleg geweest met de gebruikers over de nieuwe huurprijzen. Er is ons ter ore gekomen dat deze zullen stijgen.

Er is meerdere malen een gesprek beloofd maar iedere keer is die belofte niet nagekomen. We hebben ons aan het lijntje laten houden omdat we in Jagershoef een onbeheerd gebouw gebruikten. Eigenlijk hebt u als gemeente een groep krakers gehad waar u niets van wist. Dit was bij de gemeente en bij de Lumensgroep wel bekend.

We moeten deze gelegenheid nu wel aanpakken omdat er pas na deze vergadering overleg met bewoners en organisaties komt en dan is het te laat om ons ongenoegen te laten horen. Het beloofde overleg met Wooninc en organisaties van Jagershoef komt op 7 april, dan zijn hier in dit huis alle beslissingen genomen.

Als gebruikers van het VTA Jagershoef kunnen we de nieuwe huurprijzen en de daarbij behorende gebruikerskosten niet volbrengen.

Dat betekent voor bijvoorbeeld de buurtvereniging, het eiland met al hun activiteiten, een grote aanslag op hun budget Ook de gewenste uitbreiding van het steunpunt Jagershoef komt hiermee in gevaar. Dat kan voor de aandachtswijk Jagershoef negatief zijn.

Ik begrijp dat Wooninc haar exploitatieverhaal rond moet krijgen om het gebouw in stand te houden, maar dat geldt ook voor de verenigingen en andere gebruikers van Jagershoef. We vragen u als commissie dan ook om te kijken naar mogelijke oplossingen. Huurprijzen zijn nu voor de grote zaal €30,-, voor de kleine zaal €12.50,-.

Nieuwe huren zijn gesplitst in drie categorieën, in sociaal regulier en particulier gebruik.
Sociaal gebruik grote zaal: € 45,-, kleine zaal €20,- en peuterzaal €30,-. Regulier gebruik grote zaal €102,-, kleine zaal €33,- en peuterzaal €54,-. Particulier gebruik grote zaal €204,-, kleine zaal €66,- en peuterzaal €108,-. De buurtverenigingen vallen onder het sociaal tarief.

Het Steunpunt Jagershoef valt onder de reguliere kosten omdat er met professionele organisaties wordt samengewerkt. Wijkgerichte informatie verstrekken is dan niet meer mogelijk, omdat ik de huurpenningen niet kan betalen. Een tentje op het evenemententerrein is in de zomer een optie maar in de winter te koud.

Dit betekent dat de buurtvereniging het eiland wijkgerichte activiteiten zal moeten schrappen. Voor Jagershoef kan dat betekenen dat de jongeren die nu bijvoorbeeld in de hobby club hun woensdagmiddagen vullen, op straat staan. Dat is zeer onwenselijk.

Helaas lijkt het er op dat Wooninc haar exploitatie baseert op de huurinkomsten van de gebruikers van VTA Jagershoef.

Overigens wil ik u nog vertellen dat ik gistermiddag een telefoongesprek het gehad met de heer Fijgen en aan hem heb verteld dat we blij zijn dat er in Jagershoef voor het VTA-gebouw eindelijk een oplossing gevonden is en aan de inpassen nu een einde komt. We zijn vol vertrouwen dat er voor ieder probleem een oplossing gevonden kan worden.

Tineke Tilborghs
Stichting Steunpunt Jagershoef

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier