h

Geachte heer Wilders,

7 april 2008

Geachte heer Wilders,

Na het uitbrengen van Uw film hebt U de Nederlandse moslims laten weten dat U alsnog bereid bent om met hen over Uw film te praten.

Dit lijkt me de hypocrisie ten top. In de aanloop tot de film bent U, ondanks vele verzoeken, elke dialoog met ons uit de weg gegaan, vervolgens brengt U een film uit waarin U ons als middeleeuwse barbaren afschildert, en daarna zegt U doodleuk dat U er met ons over wil praten.

Of anders gezegd: Eerst boort U ons zonder enige vorm van overleg, laat staan een dialoog, de grond in en daarna mogen we als het U uitkomt alsnog komen opdraven om er met U over te praten.

Deze uitnodiging is de zoveelste truc uit Uw demagogische truccendoos. En daarmee ook de zoveelste belediging aan ons adres. Als de Nederlandse moslims een greintje zelfrespect hebben, gaan ze niet op Uw uitnodiging in.

Acceptatie zou het door U en Uw partij uitgedragen vooroordeel bevestigen dat de Nederlandse moslims tweederangsburgers zijn die niet serieus hoeven te worden genomen en die zelfs bereid zijn om als het U uitkomt over een film te praten waarin U hen op volstrekt onacceptabele en karikaturale wijze onderuit haalt.

Met iemand als U moeten de Nederlandse moslims niet meer willen praten. Ze hebben genoeg beledigingen van U moeten slikken. De maat is vol. Het is de hoogste tijd dat er een eind komt aan de door U uitgedragen moslimhaat.

Ik stel dan ook voor dat de Nederlandse moslims en alle andere hen welgezinde Nederlanders - gelukkig nog steeds de overgrote meerderheid - U voortaan stilzwijgen.Vanaf nu bestaat U niet meer voor de Nederlandse moslims en alle landgenoten die samen met ons aan de toekomst van Nederland willen werken.

Het is enige antwoord dat de redelijk denkende burgers rest.

Het beste,
Ibrahim Wijbenga (SP-lid Eindhoven)
Stichting Islamitisch Begrafeniswezen (IBW) www.stichtingibw.nl

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier