h

Murat Memis

06-21555036

Mijn naam is Murat Memis, 34 jaar oud. Sinds februari 1999 ben ik samen met mijn familie naar Nederland verhuisd en sindsdien woon ik in Eindhoven. En ik zal hier blijven wonen om samen met de Eindhovenaren een politieke strijd te voeren voor een solidaire stad. Ik heb gestudeerd in de branches 'Elektrotechniek' en 'Ondernemend management in de detailhandel'.

Ik hou van Eindhoven. Dat zeg ik vanuit mijn hart, omdat ik alle wijken van onze stad goed ken en veel in al de wijken kom. Ik heb werkervaringen opgedaan in verschillende bedrijven in Eindhoven zoals winkels, uitgaanscentrums en restaurants. Met die ervaringen ben zelf een onderneming begonnen. Ik heb een sociaal bedrijf opgezet waar de werknemers deelnemen en mee beslissen over de toekomst van ons bedrijf.

Politiek is een onmisbaar deel van ons leven. Politiek was voor mij geen keuze. De politiek bepaalt hoe mijn toekomst er uit ziet, hoeveel zorg ik krijg en wat de prijs daar van is. Als ik gezond wil leven door te sporten, moet ik daar elk jaar meer voor betalen. Dan vind ik dat de politiek geen keuze meer is. Met het gevoel van solidariteit, gelijkwaardigheid en menswaardigheid ben ik begin 2011 lid geworden van SP Eindhoven.

Als fractievoorzitter wil ik een frisse start maken in de gemeenteraad en het vertrouwen van de burger in de politiek te herstellen. De gemeenteraad is van de Eindhovenaren en niet anders om. Vooral de deelname van jongeren en vrouwen in de politiek zal de solidariteit van ons stad vergroten en de stad verder laten groeien tot een democratische stad.

U bent hier