h

Bas Tromp

Op 16 april 2020 ben ik beëdigd als raadscommissielid voor de SP in Eindhoven. Ik ben Bas Tromp, geboren in Geldrop en zo’n 20 jaar geleden verhuisd naar Eindhoven. Inmiddels woon ik met mijn echtgenoot in Prinsejagt en dat bevalt ons prima. 53 jaar geleden ben ik als slagerszoon geboren. We hadden het goed, maar zag naarmate ik ouder werd dat de grote bedrijven de kleine ondernemers wegdrukte. Daarom heb ik ervoor gekozen mijn vaders slagerij niet over te nemen, al had ik de benodigde diploma’s op zak. Inmiddels verdien ik mijn centen als Hoofd Financiële Administratie in de huurbranche.
Toch wil ik de kleine ondernemers steunen. Zo koop ik mijn vlees bij de slager en brood bij de bakker. Als ik producten bij een kleine zelfstandige kan kopen, zal ik dat zeker doen. Ik steun het MKB, want zij zijn de banenmotor in Nederland en daar profiteert iedereen van.

Ik ben als liberaal opgegroeid en zag pas het (SP) licht toen ik volwassen werd. Rond mijn 50ste was ik het roepen van de zijlijn moe en ben ik politiek actief geworden. Ik vind eerlijkheid en rechtvaardigheid belangrijk; iedereen is even belangrijk en heeft recht op een goed leven. Daarom heb ik gekozen voor de SP.
Al meerdere jaren ben ik actief als fractieondersteuner voor SP Eindhoven en heb me met name bezig gehouden met vooral het onderwerp: “ruimtelijke verdeling en wonen”. Als commissielid ga ik me hier ook voor inzetten. Op dit moment ben ik bezig met een enquête over de verbouwingen in het Ven door ‘Thuis en sociale huur door dochterondernemingen van wooncorporaties.
Graag wil ik een werkgroep wonen opzetten, om problemen te signaleren en ons in te zetten deze op te lossen.

Daarnaast ga ik me inzetten om in Eindhoven een goede omgevingsvisie vast te stellen. Dit betreft een samenhang van hoe Eindhoven er uit moet komen te zien. Hoeveel en wat voor woningen en winkels/bedrijfspanden moeten er komen. Wat willen we met de historische panden in onze stad. Hoe groen en blauw (water) moet de stad zijn en hoe zit het met het milieu. Een belangrijk onderwerp dus.

U bent hier