h

Zuinig op landgoed Eikenburg

29 januari 2024

Zuinig op landgoed Eikenburg

Foto: SP Eindhoven

Tussen de Aalsterweg en de Roostenlaan ligt het mooie landgoed Eikenburg. Wooncorporatie Trudo heeft plannen om daar een aantal nieuwe woningen te realiseren. Een goed plan waar de SP achter staat. Maar waar de SP het helemaal niet mee eens is, is het verkeersplan dat Trudo samen met de gemeente heeft bedacht. Dat houdt namelijk in dat er een nieuwe weg dwars door de natuur moet worden aangelegd. En dat er verspreid over het terrein nieuwe parkeerplaatsen komen. Dat betekent een flinke verslechtering van de situatie die nergens voor nodig is. Er is al een parkeerplaats die voldoende ruimte biedt. Als het nieuwe verkeersplan door zou gaan dan verdwijnt daarmee het mooie historische karakter van Eikenburg. Ook wordt er onnodig natuur, waaronder een mooie oude taxusboom, vernield.

 

Ons raadslid Alex Paauw heeft het landgoed meer dan eens bezocht. Hij is van mening dat de bewoners hele goede alternatieven hebben bedacht voor de afwikkeling van het verkeer.

In de gemeenteraad heeft de SP daarom het voorstel van de VVD gesteund om het bestemmingsplan Eikenburg van de agenda te halen. De wethouder is gevraagd om snel met een beter verkeersplan te komen zodat de bouw van de woningen door kan gaan en Eikenburg de oase van rust en natuur kan blijven die het nu is.

Reactie toevoegen

U bent hier