h

Minstens 30% sociale huur in Schellenskwartier

8 december 2023

Minstens 30% sociale huur in Schellenskwartier

Foto: SP

De SP fractie heeft tijdens de raadsvergadering van 28 november een amendement in stemming gebracht om er voor te zorgen dat bij de ontwikkeling van het Schellenskwartier (het gebied tussen Vestdijk, Geldropseweg, Stratumsedijk en Bleekweg)  minimaal 30% van de nieuw gebouwde huizen sociale huurhuizen moeten zijn.

 

De wethouder vond dit amendement overbodig omdat ze dit had toegezegd. De SP fractie vond het belangrijk dat dit dan ook zwart op wit in het gebiedskader komt te staan. Dit zijn immers de voorwaarden waarop het project verder wordt ontwikkeld en we willen voorkomen dat er achteraf gezegd kan worden dat ze het niet wisten of er een communicatiefout was; zij kijken waarschijnlijk zelf niet naar de raadsvergadering.

 

Na enige discussie, is ons amendement aangenomen door de gemeenteraad. Dit betekent dat van de 600 nieuwe woningen in het Schellenskwartier, er minstens 200 sociale huurwoningen zullen zijn en dat is hard nodig.

Reactie toevoegen

U bent hier