h

Blauwe papierbakken

8 april 2023

Blauwe papierbakken

Foto: SP Eindhoven

De afgelopen maand is er in Eindhoven een start gemaakt met het uitdelen van kliko papierbakken. Tot nu tot 14.400 van de 70.000 in totaal. Ze zijn 240 liter groot en lomp.

Zeker voor mensen met een kleine tuin staan ze flink in de weg. Wij kregen zelfs een melding van een woongroep die maar liefst 27 (!) bakken kregen, waardoor niemand fatsoenlijk in de tuin kon zitten. De SP fractie heeft hierover op 28 maart rondvragen gesteld aan de verantwoordelijke wethouder, die naar aanleiding daarvan direct de mogelijkheid gaf aan de woongroep om de bakken terug te geven. Maar, dat geldt niet voor iedereen. Het college gaat pas in oktober evalueren, omdat in andere gemeenten zou blijken dat wij eraan zouden moeten wennen. Vol trots vertelde de wethouder dat er maar 30 mensen een kleinere bak willen en 1,3% de bak wil teruggeven. Opgeteld zijn dat 218 mensen die geklaagd zouden hebben. Maar, het was helemaal niet duidelijk wie je kon bellen; gemeente verwees naar Cure en Cure verwees naar de gemeente, niemand hield het echt bij. Het is dus wel knap van die 218 mensen dat ze toch gehoord zijn. Uiteindelijk kwam er toch duidelijkheid: Cure.

Dus, wil je de blauwe papierbak teruggeven (papier wordt dan niet meer opgehaald) of een kleinere bak? Bel Cure tel: 040 2500 130 Let wel: pas in oktober gaat er gekeken worden wat de gemeente ermee gaat doen en een garantie dat je dan ook een kleinere bak krijgt of de bak kan teruggeven, gaf de wethouder niet.

Reactie toevoegen

U bent hier