h

Werknemers van de sociale werkplaatsen demonstreren voor betere arbeidsvoorwaarden

3 maart 2023

Werknemers van de sociale werkplaatsen demonstreren voor betere arbeidsvoorwaarden

Foto: SP Eindhoven

SP steunt de medewerkers van de sociale werkplaatsen

Op dinsdag 28 februari demonstreerden medewerkers van de sociale werkplaatsen voor betere arbeidsvoorwaarden. Daar waar ambtenaren erop vooruitgingen, doordat dat CAO na het begin van de Russische invasie werd afgesloten, bleven deze werknemers achter met een hoge inflatie en een lage steiging van hun loon. Op het stadhuisplein hadden deze medewerkers zich verzameld om hun verhaal te vertellen ten overstaande van de wethouder. Ze riepen de wethouder op om met een handtekening hun eisen te ondersteunen.

De Eisen die de werknemers stellen zijn:

  1. Alle lonen in de CAO SW en CAO aan de slag op 1 januari 2023 net als het minimum loon met 10% omhoog gaan.
  2. De kilometervergoeding te verhogen van 10 naar 21 cent per kilometer

In tegenstelling tot andere wethouders (bijvoorbeeld die van Tilburg en Helmond) weigerde de Eindhovense wethouder de handtekening te zetten. Dit terwijl ze wel mondeling verklaarde dat ze haar uiterste best te willen doen. Helaas ontbrak een duidelijke uitleg waarom ze niet de handtekening wilde zetten onder het document waarin vrijwel hetzelfde als haar mondelinge toezegging staat. 

De SP stelt hier vragen over tijdens de rondvraag van 7 maart 

Reactie toevoegen

U bent hier