h

SP start Meldlijn hoge energierekening

7 januari 2023

SP start Meldlijn hoge energierekening

De SP is op maandag 2 januari de landelijke Meldlijn hoge energierekening gestart. Met deze Meldlijn verzamelt de SP meldingen van mensen die de energierekening niet meer kunnen betalen. Daarnaast wil de partij weten of het ingevoerde prijsplafond voldoende oplossing biedt. Mensen kunnen telefonisch hun verhaal kwijt door te bellen met 0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn De meldingen zal de SP gebruiken om problemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer en gemeenteraden. Waar actie nodig is, zal de SP zich samen met mensen voor oplossingen inzetten.

 

Voorzitter van SP Eindhoven Anneke Smit: “Terwijl het kabinet miljardensubsidies aan commerciële energiebedrijven geeft die torenhoge winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen.” Met de Meldlijn hoge energierekening wil de SP nog beter in kaart brengen wat er bij mensen thuis speelt en of het prijsplafond voor energie mensen helpt.

 

De Meldlijn hoge energierekening is op werkdagen tussen 19.00 uur en 20.00 uur gratis te bellen op  0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn.

 

De afdeling SP Eindhoven heeft een hulpdienst waar mensen terecht kunnen als ze hulp nodig hebben bij het invullen van formulieren. Tevens bieden wij net als landelijk een luisterend oor voor de mensen die het nodig hebben en  hun verhaal kwijt willen. Vanaf 1 februari zijn wij weer 2x per maand aanwezig in het partijhuis van de SP, Poeijerstraat 39 Eindhoven. Data staan op de website van de SP Eindhoven. De SP hulpdienst afdeling Eindhoven is ook telefonisch bereikbaar op tel. nr. 06 2050621. Wij zijn bereikbaar maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur.

 

Deze hulpdienst is niet alleen voor de mensen uit Eindhoven maar ook voor iedereen uit de hele regio Eindhoven.

Reactie toevoegen

U bent hier