h

Het prinsjesdagprotest door de ogen van een nieuw lid

21 september 2022

Het prinsjesdagprotest door de ogen van een nieuw lid

Foto: SP Eindhoven

Afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan het Prinsjesdagprotest in Den Haag. Ik ben pas recentelijk lid geworden, en heb nog nooit aan een dergelijke actie meegedaan. Het is dan ook een behoorlijk spannende onderneming voor me geweest.

Al bij aankomst op het verzamelpunt en in de bus heerste er een gemoedelijke sfeer, en kon ik gemakkelijk interessante gesprekken met evenzo interessante personen aanknopen. Natuurlijk gingen we met een reden op naar Den Haag, en de trieste noodzaak hiertoe werd als onderwerp ook niet onbesproken gelaten; het was wel fijn om dit te kunnen delen met mensen die soortgelijke meningen zijn toegedaan.

De ervaring in Den Haag was al helemaal overweldigend. Allereerst waren daar de bijdragen van bekende personen op het podium. Het was bijzonder om die mensen eens in het echt te kunnen zien, en om zoveel toegestroomde toeschouwers vanuit het hele land te zien. En toen kwam de protestmars door Den Haag zelf, waar mijn bijdrage in de vorm van aanwezigheid naar voren kwam. Het was een buitengewone ervaring aan een dergelijke stoet mee te doen, en door mee te lopen aan te geven dat je voor bepaalde zaken staat. De lange rijen aan mensen met de landelijke politici aan top gaven me het gevoel dat samen je inderdaad sterk staat: een cliché waarvan de kracht toch naar voren komt in een dergelijk geval.

Op de terugweg heb ik me ook kunnen scharen bij andere jongere medeleden, sympathisanten en geïnteresseerden. Het is fijn om te zien dat ook mensen uit de jongere generaties ook zo staan voor kernwaarden en hun meningen over kwesties waar ik mij ook achter schaar. Dat sterkt in ieder geval mijn band met de partij, die zovele leden van elke leeftijd, rangen, standen en achtergronden kent. Het is zo ontzettend divers, maar één in de boodschap waar we allemaal achter kunnen staan! Dat levert heel mooie gesprekken op, waarvoor ik me zo interesseer en waardoor ik me zo verrijkt kan voelen.

Het was een zeer bijzondere dag met vele bijzondere ervaringen voor me, die ik voor geen goud had willen missen! Het laat maar zien dat dit een mooie partij is waarvoor ik heb mogen kiezen, waarvan ik lid heb willen worden en waarvoor ik me zo veel mogelijk actief ga proberen in te zetten.

Foto: SP Eindhoven

Reactie toevoegen

U bent hier