h

Actie kosten omlaag

16 augustus 2022

Actie kosten omlaag

Foto: SP Eindhoven

SP-ers in het hele land zijn bezig met de actie ‘Kosten Omlaag’. We merken allemaal dat alles duurder wordt, de energierekening thuis, de boodschappen, de benzine. De inflatie is al maandenlang rond de 10 procent, ofwel het leven is maar liefst 10 procent duurder geworden. Oliemaatschappijen en levensmiddelenproducenten bijvoorbeeld maken ondertussen torenhoge winsten, waarvan de aandeelhouders profiteren. Ook onze eigen overheid heeft baat bij de extra belastinginkomsten.

Op straat horen we van de mensen dat ze het moeilijk hebben om rond te komen en zich zorgen maken over de toekomst. We spraken mensen die hun zorgverzekering niet meer betalen of huur laten betalen door hun kinderen omdat ze zelf niet meer rondkomen.

Het is een politieke keuze van het kabinet om hier nog niks mee te doen. Omdat het huidige kabinet vooral de multinationals steunt en de burgers nog niet tegemoet wil komen, komt de SP in actie. We willen laten horen dat wij, de gewone mensen, het er niet mee eens zijn. Mensen hebben nu een probleem,  komen bv in de schulden, en dat moet snel opgelost. De SP heeft een aantal concrete maatregelen uitgedacht, zoals BTW omlaag en huren bevriezen.

Om aandacht te vragen voor deze actie hebben we afgelopen weekend posters geplakt in Eindhoven. We hopen zo veel mogelijk handtekeningen op te halen via kostenomlaag.sp.nl, zodat we met Prinsjesdag aan het kabinet kunnen laten zien hoeveel mensen onze actie steunen. Steunt u onze actie ook?

Reactie toevoegen

U bent hier