h

Bewoners Jagershoef hebben 125 handtekeningen aangeboden aan Woonbedrijf

4 juli 2022

Bewoners Jagershoef hebben 125 handtekeningen aangeboden aan Woonbedrijf

Foto: SP Eindhoven

Bewoners van Jagershoef hebben op dinsdag 28 juni 125 handtekeningen aangeboden tegen de voorgenomen huurverhoging van 1 juli. 

Naast dat de bewoners vinden dat de renovatie in de wijk stroef verloopt zijn deze bewoners ook oneens met de huurverhoging. Het steekt de bewoners voornamelijk dat op de site van Woonbedrijf staat dat woningen met energielabel E-F-G uitgezonderd zijn van de jaarlijkse huurverhoging, kregen de bewoners die veronderstelden in een E label woning toch een huurverhoging. Als zij de officiële landelijke database bekeken bleek de woning een E label te hebben, echter in andere databases was dat opeens een D label. Een aantal bewoners die bezwaar hadden gemaakt kregen opeens te horen dat het bezwaar was afgewezen omdat ze, volgens Woonbedrijf, in een C label woning wonen. 

In verband met de onduidelijkheid over de energielabels hebben de bewoners en de SP aangedrongen om de huurverhoging terug te draaien. Woonbedrijf heeft aangegeven op korte termijn hierover te communiseren met de buurtbewoners.

Samen met de SP hebben betrokken buurtbewoners de handtekeningen opgehaald en ook nog een enquête onder de buurtbewoners gehouden. De resultaten van deze enquête worden binnenkort met de buurt besproken en daarna ook gedeeld met Woonbedrijf.

 

Reactie toevoegen

U bent hier