h

Bewonersavond rustenburgstraat e.o.

1 juni 2022

Bewonersavond rustenburgstraat e.o.

Foto: SP Eindhoven

Vrijdag 27 mei is de tweede bewonersavond van de Rustenburgstraat geweest. Hier heeft de SP uitgelegd wat door bemiddeling van de SP al tot stand is gekomen (huurders mogen blijven wonen) en hebben de bewoners hun verdere wensen en eisen kenbaar gemaakt. 

Duidelijk is geworden dat de mensen graag willen weten waar ze aan toe zijn. De huurders vinden de communicatie verwarrend doordat in de begeleidende brief staat dat zij daar gewoon mogen blijven wonen totdat de huurders de huur opzeggen, terwijl in het sociale plan staat dat als ze niet meewerken Trudo de huurders via een rechtelijke procedure de huur kan opzeggen. Ook zijn ze bang dat de buurt onleefbaar wordt gemaakt door het leeg laten en 'afplanken' van woningen.

Ook de anti-krakers willen graag dat trudo zich aan de afspraken, die in het verleden met hen gemaakt zijn, houdt en een betere communicatie door Trudo.

Reactie toevoegen

U bent hier