h

Nieuws vanuit werkgroep participatiewet

4 oktober 2021

Nieuws vanuit werkgroep participatiewet

Foto: SP

Wat gaan we doen: we gaan informatie verzamelen over de participatiewet, knelpunten én mogelijke oplossingen inventariseren. We willen met een goed kloppend en duidelijk verhaal komen.

 

Waarom: we willen onderzoeken op welke wijze de gemeente de participatiewet met een menselijkere maat kan uitvoeren. Uiteindelijk komen we met stevige, weloverwogen moties die de Eindhovense SP- fractie kan indienen in de Raad.

 

Hoe: we organiseren een informatie avond over de participatiewet. We hebben afgelopen week een toezegging gekregen vanuit onze landelijke SP dat Inez Starink (beleidsmedewerker sociale zaken en werkgelegenheid voor landelijke SP fractie) digitaal gaat aansluiten. Zij kan ons alles vertellen over de wet, knelpunten, oplossingen én wil vragen van ons beantwoorden. Om alle vragen te kunnen beantwoorden, is het fijn wanneer we de vragen vooraf schriftelijk kunnen doorsturen naar mevrouw Starink. Ik zal vragen clusteren en na een check door de werkgroep doorsturen. Vragen mogen gemaild worden naar sylvie.jeno@gmail.com vóór 1 november.

Naast het meer technische verhaal vanuit landelijk, willen we de participatiewet laten leven door middel van 2 verhalen die mensen ons gaan vertellen. Zij hebben beiden op verschillende wijze met de Participatiewet te maken gehad, en vertellen hun persoonlijke verhaal.

 

Wanneer: dinsdag 16 november, inloop vanaf 19.15, start 19.30. duurt tot max 21.30

Waar: wijkcentrum t Bellefort, Iepenlaan 40, 5616NS Eindhoven

 

U bent van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen. Neem gerust geïnteresseerden of mensen die zelf problemen hebben met de participatiewet mee.

Meld wel aub aan voor deze avond, geef aan wanneer je met meer mensen komt, zodat we weten of we in de zaal passen.

Reactie toevoegen

U bent hier