h

Stop Kernwapens, kom 25 september naar de Manifestatie in Volkel

15 september 2021

Stop Kernwapens, kom 25 september naar de Manifestatie in Volkel

De spanningen in de wereld nemen toe. Grote landen bereiden zich serieus voor op nucleaire herbewapening. De VS willen hun kernwapens in Nederland vervangen. Met de F-35 moet er volgend jaar een nieuwe bom in vliegbasis Volkel komen, als vervanging voor de F-16. Datzelfde gaat ook in België, Duitsland, Italië en Turkije gebeuren.

Dat moeten we voorkomen. Een nieuwe wapenwedloop is niet het antwoord. Een andere uitweg is mogelijk: één van dialoog en ontwapening in plaats van escalatie. Wij willen geen kernwapens in Nederland en geen kernwapens in Europa.

Op zaterdag 25 september organiseren onder andere de SP, PAX, Niet in Mijn Naam en Bikers for Peace een Internationale Manifestatie tegen kernwapens bij Vliegbasis Volkel. De manifestatie begint om 11.00 uur en duurt tot 13:00 uur. Naast toonaangevende sprekers als Jasper van Dijk en Krista van Velzen is er tevens de mogelijkheid om samen met andere actievoerderseen rondje om de basis te fietsen.
Aanmelden voor de manifestatie kan via www.stopkernwapens.nl. Wil je een bijdrage leveren als vrijwilliger? Stuur dan een mailtje naar international@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier