h

Unanieme steun voor de SP-motie: Klimaatrechtvaardigheid

7 juni 2021

Unanieme steun voor de SP-motie: Klimaatrechtvaardigheid

Foto: SP

In de afgelopen raadsvergadering werd een voorstel van de SP unaniem aangenomen. De raad besloot om in haar reactie op de zogenaamde “Regionale Energie Strategie” (RES) het begrip “klimaatrechtvaardigheid” als belangrijk uitgangspunt toe te voegen. Dat komt erop neer dat iedereen (financieel) in staat moet zijn om schone energie te kopen. Nu is dat niet het geval. De energierekening wordt ieder jaar hoger en steeds meer mensen hebben moeite om deze te kunnen betalen. Tegelijkertijd gaan buitenlandse investeerders er vandoor met miljoenensubsidies en winst van Nederlandse zonneparken. In ons land is het momenteel, na vele jaren neoliberaal regeringsbeleid, helaas zo dat de rekening voor klimaatmaatregelen vooral bij de gewone huishoudens en het MKB terechtkomt. Grote vervuilende industrieën zoals bijvoorbeeld Shell worden ontzien.

Foto: SP

Dat moet anders, dat moet eerlijker. Dat vindt de SP en daar was de hele gemeenteraad het op 1 juni mee eens. Daarom is “klimaatrechtvaardigheid” toegevoegd als prominent uitgangspunt in de Eindhovense reactie op de Regionale Energie Strategie.

 

U bent hier