h

Ban die Bom!

15 juni 2021

Ban die Bom!

Foto: SP

De spanningen in de wereld nemen toe. Meerdere grote machtsblokken, de opkomst van autoritaire leiders en regimes, internationale verdragen en rechten die onder druk staan. Klimaatverandering, pandemieën: de wereld wordt er niet veiliger op. Grote landen bereiden zich serieus voor op nucleaire herbewapening en een nieuwe koude oorlog aanstaande.

Een nieuwe wapenwedloop is niet het antwoord. Kernwapens zijn geen oplossing, maar het probleem. En een andere uitweg is mogelijk. Eén van dialoog en ontwapening in plaats van escalatie. Om dit te bewerkstelligen is het van belang om een brede beweging op te bouwen. Dat werkte in de Jaren ’80, dat werkt ook nu.

Maar hoe ernstig is de situatie? Hoe groot is de kracht van een kernbom? En hoe bouwen we aan deze brede beweging tegen kernwapens? Een online Politiek Café op 23 juni geeft antwoord op al die vragen. Gastsprekers zijn Jasper van Dijk en (onder voorbehoud) Krista van Velzen. De uitzending begint om 20:00 uur en is te zien via Zoom.

Reactie toevoegen

U bent hier