h

Huurverlaging in 2021?

12 april 2021

Huurverlaging in 2021?

Foto: SP

Huurt u bij een woningcorporatie en bent u maandelijks een groot deel van uw inkomen kwijt aan huur? Dan komt u in 2021 wellicht in aanmerking voor een éénmalige regeling voor huurverlaging! Woningcorporaties houden bij het toewijzen van woningen rekening met het lage inkomen van huurders. Zo betalen huurders van een sociale huurwoning een huurprijs passend bij hun inkomen. Huurders die een te hoge huur betalen voor hun inkomen krijgen in 2021 mogelijk een eenmalige huurverlaging.

Woningcorporaties voeren de huurverlaging zelf door als iemands inkomen in 2019 laag was en de huur hoog. Dit doen zij door middel van een voorstel aan u voor huurverlaging. Is uw inkomen pas na 2019 gedaald? Bijvoorbeeld sinds de start van corona? Dan moet u de huurverlaging zelf aanvragen bij de woningcorporatie die de woning aan u verhuurt. Dit moet u doen uiterlijk op 30 december 2021. Daarbij wordt er gekeken naar het inkomen ten minste zes maanden voorafgaand aan het verzoek tot huurverlaging. 

Deze speciale regeling in 2021 staat los van de andere redenen om huurverlaging aan te vragen. Heeft u een huurverlaging gehad, omdat u een laag inkomen heeft? Dan mag de woningcorporatie de huur niet in hetzelfde kalenderjaar weer verhogen. Let wel op: Geef uw nieuwe huur en uw mogelijk gewijzigde inkomen door aan Belastingdienst/Toeslagen!

Checkbox of u in aanmerking komt voor een éénmalige huurverlaging:

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp? Kijk eens op de website van de rijksoverheid: 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-huren/vraag-en-antwoord/...

Heeft u vragen over de regeling? Neem dan contact op met uw woningcorporatie. Wilt u graag contact met de SP over dit onderwerp? Neem dan contact op met Dagmar Mous, commissielid SP Eindhoven. 

D.mous@eindhoven.nl
0646745500

 

Huurkrant 2021

U bent hier