h

EINDHOVEN kiest #VOOR14

17 maart 2021

EINDHOVEN kiest #VOOR14

Foto: SP

In de raadsvergadering van dinsdag 16 maart is een motie van de SP, DENK, Mary-Ann Schreurs, LPF, OAE, PvdA, GL, 50plus over het verhogen van het minimumloon naar 14 euro in Eindhoven aangenomen. Hierdoor spreekt Eindhoven zich uit om het minimumloon te verhogen naar 14 euro.

Ook al is het landelijk beleid om het minimumloon wel of niet aan te passen: Het zou belachelijk zijn om het weg te wuiven naar de landelijke politiek. Landelijke politiek weet niet altijd wat er leeft bij zijn inwoners soms moet zij een duw in de goede richting gegeven worden vanuit de gemeente. Laat dit juist een voorbeeld zijn waarin Eindhoven zich onderscheid.

Foto: SP

Voor mensen die in deze tijd moeilijk rond komen is dit een eerste grote stap voorwaarts naar een betere toekomst. Het is goed dat Eindhoven niet achter blijft op dit punt en zich hierover duidelijk uitspreekt. Het is goed dat Eindhoven zich druk over het minimumloon maakt. Het is goed dat wij ons hard maken voor de inwoners van Eindhoven die wel degelijk last ondervinden van het lage minimumloon. Het is nu nog een loon om te overleven maar hopelijk is het in de toekomst een loon om van te leven.

U bent hier