h

Woonbedrijf laat technische staat huurwoningen Geestenberg opnemen

18 oktober 2020

Woonbedrijf laat technische staat huurwoningen Geestenberg opnemen

Foto: SP

De Werkgroep Verduurzaming Huurwoningen Geestenberg (die steun ontvangt van de SP) heeft rond de jaarwisseling 2019-2020 een enquête georganiseerd onder de 269 huurwoningen van Woonbedrijf in De Geestenberg. De klachten betreffen zowel gangbare onderhoudszaken als isolatiekwesties. 

 
Daarna volgde Corona en een grote reorganisatie binnen Woonbedrijf, waardoor de verdere afwikkeling van de enquête vertraagd is. Om er toch nog enig tempo in te houden, is de enquête gesystematiseerd en aangevuld met een extra inspectie van het badkamer-ventilatiesysteem. Beide documenten zijn als eerste ronde schriftelijk aangeboden. 

 
De documenten kunnen worden ingezien op www.bjmgerard.nl/?p=13709 .
Op 24 september 2020 heeft een gesprek van Woonbedrijf met de Werkgroep plaatsgevonden. Dit liep goed. Woonbedrijf bood aan dat een onafhankelijk bedrijf bij een steekproef van de woningen de staat van de woning zou opnemen, en dat Woonbedrijf zich zo baseren op het eindrapport. De Werkgroep mocht de adressen aanleveren. 
De Werkgroep is tevreden over het gesprek en bereidt zich voor op het vervolg.

Foto: VDLP Architecten / VDLP Architecten

Inmiddels heeft Woonbedrijf een gunstig arrangement voor de plaatsing van zonnepanelen aangeboden en bij geïnteresseerden doorgevoerd. Een groot deel van de buurt heeft meegedaan. Wie alsnog mee wil doen, kan Woonbedrijf bellen of een mail sturen naar zonnepanelen@woonbedrijf.com .
Bernard Gerard

U bent hier