h

Actie 0% is genoeg Nuenen

8 juli 2020

Actie 0% is genoeg Nuenen

Op donderdag 16 juli hebben een vijftal SP'ers uit Nuenen overleg met de woningstichting Helpt Elkander. 

 

Wij gaan praten dat we de huren dit jaar niet mogen stijgen dit in het kader van de landelijke actie huren 0% is genoeg. Wij als SP gaan hier natuurlijk voor. Dit zullen wij in dit gesprek ook aangeven aan de vertegenwoordigers van Helpt Elkander. 

 

In Nederland zijn meerdere plaatsen waar de huren niet verhoogd zijn waarom zou dit niet kunnen in Nuenen.

 

In Nederland is het gebruikelijk dat de huren niet meer stijgen dan de inflatie. Die zou dit jaar 2,6% zijn. Helpt Elkander heeft op de meeste plaatsen een huurverhoging van 3,5% of meer. Vaak was er sprake van huurverhogingen tussen 4 tot 5%, en dat zelfs bij mensen in de AOW of met een bijstandsuitkering. Dit vinden wij ongehoord.

 

Jullie lezen, we hebben nog heel wat te knokken in Nuenen.

 

Anneke Smit-Marechal, voorzitter SP afdeling Eindhoven 

U bent hier