h

Dodenherdenking 2020

4 mei 2020

Dodenherdenking 2020

Foto: Paul Pelupessy

Het SP-bestuur heeft vandaag, net als veel andere organisaties, een bloemstuk gelegd op begraafplaats “De Oude Toren” als eerbetoon aan alle mensen die voor onze vrijheid hun leven hebben gegeven. Dit gebeurde in een heel klein gezelschap; een ceremonie met veel mensen was er deze keer niet.

Foto: Paul Pelupessy
Op 4 en 5 mei staan we stil bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. We vieren dat we al 75 jaar in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. Vrijheid is niet vanzelfsprekend: voor vrijheid is moed nodig.
Dat vrijheid ook in onze dagen niet vanzelfsprekend is besefte onze afdeling afgelopen jaar heel concreet toen onze fractievoorzitter Murat Memis in Turkije werd vastgehouden. Des te dieper gevoeld is vandaag onze bewondering en ons dank voor de moed van de strijders van toen.
https://www.sp.nl/nieuws/2020/05/voor-vrijheid-is-moed-nodig

Namens de SP hebben voorzitter Anneke Smits en secretaris Antonio Vaccaro een bloemstuk gelegd. Paul Pelupessy maakte de foto’s. 

U bent hier