h

Steun voor het stakende onderwijspersoneel

5 februari 2020

Steun voor het stakende onderwijspersoneel

Foto: SP

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 staakte het onderwijspersoneel. In heel Nederland kwam de SP in actie om deze staking te steunen. Zo ook in Eindhoven.

Foto: SP

Vrijdagochtend verzamelden zich enkele honderd stakende werknemers van de stichting SKPO Eindhoven op het stadhuisplein. Via het stadscentrum liepen de juffen, meesters, en onderwijsondersteuners vanaf half tien in de richting van het Parktheater. Volgens de organisatoren waren er op zijn minst 600 collega’s aan het staken en waren er bijna alle 36 SKPO-scholen in Eindhoven gesloten.

Foto: SP

Een afvaardiging van SP leden uit Eindhoven was erbij, en verdeelde naast flyers ook kleine traktaties in vorm van zakjes met ‘schoolkrijtjes’. Hun aanwezigheid werd door vele stakers oprecht op prijs gesteld. Een staker gaf bijvoorbeeld aan zwaar gedesillusioneerd over de ‘onderwijspartij’ D66 te zijn en nam onze flyer met de woorden aan: “U bent hier op het juiste moment”.

Foto: SP

U bent hier