h

Geen oorlog met Iran

8 januari 2020

Geen oorlog met Iran

Foto: Murat Memis

De afgelopen tijd zijn de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran enorm opgelopen. Met de aanval op de Iraanse generaal Soleimani kiest de Amerikaanse president voor een verdere escalatie die verschrikkelijke gevolgen kan hebben voor het Midden-Oosten en de rest van de wereld. Eerder startten ROOD en de SP een petitie tegen een aanval op Iran via stopdebommen.nl die werd overhandigd aan minister Blok van Buitenlandse Zaken. Nu is het tijd voor nieuwe acties, te beginnen op 11 januari in Amsterdam.

Vanuit de Nederlandse regering is de Amerikaanse aanval op Iran niet veroordeeld, en het besluit een Nederlands oorlogsschip naar het Midden-Oosten te sturen blijft voorlopig staan. Het is tijd om ons uit te spreken tegen een oorlog met Iran, de aanval te veroordelen en het oorlogsschip aan wal te houden. Democratie, veiligheid en stabiliteit worden niet gebracht met de bommen van Amerika. De mensen in Irak en Iran protesteren al maanden tegen hun autoritaire leiders. Opnieuw wordt hun door oorlogsmacho's de kans ontnomen een democratie op te bouwen. De enige winnaars van zo’n oorlog zijn de olie- en wapenindustrie, die miljarden verdienen aan het leed van mensen. Daarom organiseert ROOD samen met StopWapenhandel en het Amsterdams VredesInitiatief zaterdag 11 januari een manifestatie in Amsterdam. Kom ook en laat je stem horen!

Kom ook 11 januari

U bent hier