h

SP motie: Winternoodopvang vanaf het vriespunt

9 november 2019

SP motie: Winternoodopvang vanaf het vriespunt

Vorig jaar hebben we met een aantal raads- en commissieleden de straatroute van Ervaring die Staat gelopen. Je loopt dan met een ervaringsdeskundige door Eindhoven, we kwamen op plekken waar ik elke dag langs fiets. De ervaringsdeskundige liet zien welke plekken slaapplekken zijn, onder een boom bij de TU, een plekje in het plafond van een parkeergarage. Opeens zag ik een Eindhoven naast het Eindhoven dat we in ons dagelijks leven zien. Ik hoorde over een jonge jongen, doodgevroren op een koude nacht. Die kwam wel even binnen. Ieder jaar gaan er mensen dood op straat, omdat het te koud is.

De winternoodopvang is er voor de koudste nachten. De winternoodopvang is er voor iedereen die dakloos is, dus ook voor de mensen die niet geregistreerd zijn, om wat voor reden dan ook. De winternoodopvang gaat in vanaf een gevoelstemperatuur van -5graden.

We hebben bij de behandeling van de begroting, samen met vele andere partijen, een motie ingediend waarin we het college opriepen de winternoodopvang al vanaf 0 graden te laten ingaan. De wethouder heeft de motie omarmd en heeft aangegeven dat ze de komende weken met de organisaties in gesprek gaat, om de motie te gaan uitvoeren. Een super resultaat!

Sylvie van Dijk

Commissielid Sociaal Domein
s.van.dijk@eindhoven.nl

U bent hier