h

SP: VESTDIJK ONVEILIG VOOR VERKEERSDEELNEMERS

26 september 2019

SP: VESTDIJK ONVEILIG VOOR VERKEERSDEELNEMERS

Foto: Dagmar Mous

Schouw Vestdijk – Ten Hagestraat 12 september 2019

Op 12 september jl. hebben de Fietsersbond Eindhoven, Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (hierna: PGE) en de SP Eindhoven de huidige situatie op de Vestdijk en bij de uitgang Parkeergarage Ten Hagestraat ter plaatse bekeken met als doel de algehele verkeersveiligheid op de Vestdijk en Ten Hagestraat onder de aandacht te brengen. 

 

In de gemeentelijke mobiliteitsvisie Eindhoven op Weg (EoW) is de ambitie ten aanzien van de verkeersveiligheid opgenomen. Eindhoven wil een veilige stad zijn met zo min mogelijk verkeersslachtoffers. Ook in het coalitieakkoord 2018- 2022 ‘Evenwicht & Energie’ wordt er aandacht besteed aan ‘verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers’. Om invulling te geven aan de ambities is door het college, net als voorgaande jaren, het actieprogramma verkeersveiligheid 2019 opgesteld. In dit programma staat onder andere dat de aanpak in 2019 zich richt op de kwetsbare verkeersdeelnemers zoals ouderen en de groep 25-39 jarigen, fietsers en auto-inzittende.

 

De reden waarom we een schouw op de Vestdijk hebben uitgevoerd is gelegen in het feit dat wij van mening zijn dat de huidige inrichting van de Vestdijk onveilig is voor alle verkeersdeelnemers én dus niet in overeenstemming is met de ambities uit het coalitieakkoord 2018-2022, het actieprogramma verkeersveiligheid 2019 en diverse andere verkeersafspraken. We willen de verkeersonveilige situatie op de Vestdijk onder de aandacht van het college brengen met als doel dat er overgegaan wordt tot actie, en dat van de Vestdijk een plek wordt gemaakt die voor iedere verkeersdeelnemer veilig en overzichtelijk is.

Foto: Dagmar Mous

 

Binnenkort zullen we de resultaten van de schouw presenteren aan de wethouder van mobiliteit, cultuur en design, binnenstad en citymarketing mw. Monique List-de Roos.

 

Dagmar Mous

 

Commissielid Socialistische Partij (SP) Eindhoven

Woordvoerder Veiligheid, Evenementen, Verkeer en Mobiliteit

 

 

      

      

U bent hier