h

Gemeenteraad weer begonnen: over 2018, kamerverhuur en GP Bulls

20 augustus 2019

Gemeenteraad weer begonnen: over 2018, kamerverhuur en GP Bulls

Foto: SP
Niet alleen voor de scholen is de zomervakantie voorbij, ook de gemeenteraadsleden zijn na een aantal weken rust weer begonnen met hun werk. Op 20 en 27 augustus bespreekt de raad het jaarverslag en de jaarrekening over het jaar 2018.
 
In 2018 waren de gemeenteraadsverkiezingen waarna een nieuwe coalitie met VVD, CDA, GroenLinks en PvdA aan het roer kwam. Bij de behandeling van de jaarrekening discussieert de raad over wat dat heeft opgeleverd voor onze stad. Wat de SP opvalt is dat in het jaarverslag veel feiten en cijfers staan vermeld maar dat er maar heel weinig woorden worden gewijd aan wat de inzet van de gemeente nou eigenlijk voor de mensen in Eindhoven heeft opgeleverd en betekend. Daar gaan we het zeker over hebben.
Gemeenteraadswerk speelt zich niet alleen in en om het stadhuis af. De SP-ers in de raad, dat wil zeggen raadsleden, commissieleden en fractieondersteuners, zijn vooral te vinden in de stad om samen met de mensen problemen aan te pakken en dingen te verbeteren.
 
Zo nam onze Bas Tromp afgelopen week deel aan een bijeenkomst over de aanpak van woonoverlast door woningsplitsing en kamerverhuur. Eerder dit jaar kwamen burgemeester en wethouders met plannen om die overlast terug te dringen maar die plannen vonden wij volstrekt onvoldoende. Samen met betrokken inwoners en de raadsfracties van Christen Unie en LPF hebben wij hier een stokje voor gestoken. De wethouder en zijn ambtenaren zijn nu bezig hun huiswerk over te doen en komen hopelijk met een beter verhaal. Binnenkort bespreken we dit in de gemeenteraad.
 
Foto: SP

Gelukkig beperkt het raadswerk zich niet tot het aanpakken van problemen maar worden raadsleden ook uitgenodigd voor hele leuke dingen. Zoals het afgelopen weekend het internationale toernooi e-rolstoelhockey georganiseerd door onze eigen Eindhovense GP Bulls. De Bulls behoren tot de absolute top in ons land. Aan het toernooi deden 14 teams uit negen verschillende landen mee, waaronder helemaal uit Canada. Het eerste team van GP Bulls was al wereldkampioen en momenteel zowel Europees als Nederlands kampioen. Enkele fractieleden bezochten zondag het toernooi en genoten van supersnelle wedstrijden op hoog niveau waar het er heel fanatiek aan toeging.
Jannie Visscher, mailadres j.visscher@eindhoven.nl
 
Op de foto de GP Bulls in actie op het internationale hockeytoernooi in het Indoor Sportcentrum en Dagmar Mous op de tribune.

U bent hier