h

Update Bravoflex

11 juli 2019

Update Bravoflex

Eind maart jl. heeft Dagmar Mous een stuk geschreven over de invoering van Bravoflex en de voorgenomen ontwikkelingen in 2019. Bravoflex is een flexibele vervoersservice op bestelling zonder overstap. 17 juni jl. is er een informatieavond geweest op het gemeentehuis over de actuele en voorgenomen ontwikkelingen in het busvervoer in het algemeen in Eindhoven. Het onderwerp Bravoflex was een onderdeel van deze voorlichting. Ik zal de belangrijkste punten van deze avond beschrijven.

Bravoflex is in Eindhoven van start gegaan op 9 december 2018 en gemiddeld maken momenteel 20 tot 25 personen per dag gebruik van Bravoflex. Dit getal aantal is aanzienlijk lager dan verwacht volgens de Busmaatschappij Hermes. Bravoflex blijft niet toegankelijk voor mensen die willen reizen op een studentenproduct of een ov- minima product. Hermes heeft besloten Bravoflex momenteel niet verder uit te breiden zoals eigenlijk wel het plan was. Ook blijft Hermes rijden met hetzelfde aantal voertuigen en verdwijnen er in 2020 dus geen buslijnen. Wel zijn er een aantal specifieke wijzigingen voor Eindhoven:

(onder voorbehoud)

• Optimalisatie netwerk Eindhoven-Noordwest;

• Routewijziging lijnen 2 en 3;

• Snellere verbinding Eindhoven – Best;

• Extra vroege/late ritten lijn 10;

• Meer spitsritten lijn 2;

• Minder spitsritten lijn 3;

• Betere bediening IKEA met lijn 406;

• Introductie spitslijn Veldhoven-(Noord)West – Eindhoven;

• Van 2 naar 1x per uur op lijn 20 tussen de spitsen en geen ritten meer op zaterdag;

• Van 2 naar 4x per uur op lijn 5 ma-za overdag;

Heeft u tips of wilt u graag uw mening laten horen aan ons, neem dan contact met mij op via het nummer 0646745500 of stuur een bericht naar d.mous@eindhoven.nl.

 

Dagmar Mous

U bent hier