h

SP steunt actie tegen megaparking nabij het Dommeldal!

2 juli 2019

SP steunt actie tegen megaparking nabij het Dommeldal!

ASML en andere grote verkeersaantrekkers op industrieterrein De Run in Veldhoven komen om in de auto’s. Het probleem is niet langer met meer-van-hetzelfde-middelen te behappen.

ASML (en de andere bedrijven) moeten op termijn 15000 auto’s kwijt. ASML heeft daartoe een convenant gesloten met het Rijk, de gemeenten en de provincie. Op zich gaat het convenant van goede gedachten uit en ASML stopt er zelf veel geld in, maar het is nog niet ambitieus genoeg. Die 15000 auto’s is nog steeds te veel. Het zou nog meer fiets en nog meer OV moeten zijn.

ASML zoekt nu naar grote parkeerplaatsen op afstand met fiets- of pendelmogelijkheden (hub’s). Er staan 18 zoeklocaties op de lijst. Een zoeklocatie ligt aan de Zuidkant van de A67, bij Waalre, in landelijk gebied nabij het Dommeldal. Je komt daar uit als je vanuit onze wijk de Dommel stroomopwaarts volgt onder De Hogt door, en dan bij het nieuwe brugje links het gebied in. Hoewel er nog geen concrete plannen bestaan is deze locatie is al wel zo serieus dat er een informatiebijeenkomst in de gemeenteraad van Waalre aan gewijd is.

Dit kwetsbare gebied heeft bijzondere natuur- en landschapswaarden, zoals in het Dommeldal. Dat is van belang als men aan bijvoorbeeld het recente biodiversiteitsrapport van de VN denkt.
Het heeft ook gebruikswaarde voor de omgeving.  Er is natuurcompensatie gerealiseerd voor natuur die moest verdwijnen voor een nieuwe woonwijk in Waalre-Noord. Er liggen gloednieuwe fiets- en wandelpaden die door veel mensen gebruikt worden, al dan niet met hond.

Milieudefensie Eindhoven is een petitie gestart om deze locatie van de lijst te schrappen. De Socialistische Partij steunt deze actie. Met deze actie willen we een signaal geven dat wij tegen een megaparking zijn nabij het Dommeldal.

Steunt u deze actie ook?

www.petities24.com/geen_mega-parking_van_asml_in_het_dommeldallandschap

Bedankt voor het ondersteunen van deze actie namens de SP Afdeling Eindhoven en Milieudefensie.
 

Dagmar Mous

 

Commissielid Verkeer, Veiligheid en Evenementen

Reactie toevoegen

U bent hier