h

Trots op een diverse stad!

2 februari 2019

Trots op een diverse stad!

Op 22 december heeft de meningsvormende vergadering over diversiteitsbeleid plaatsgevonden. De SP staat voor een gemeente die iedereen gelijke kansen geeft, ongeacht zijn of haar afkomst. Eindhoven bestaat inmiddels voor 35% uit mensen met een migratieachtergrond, en dat maakt ons sterk!

Hoe meer we verschillen van elkaar, hoe meer we van elkaar kunnen leren. Wanneer in een diverse samenleving iedereen gelijkwaardige kansen krijgt en je de beste persoon op de juiste plek krijgt, haal je het beste in elkaar naar boven. Dat is goed voor mensen zelf, maar zeker ook voor de maatschappij als geheel.

Wij zijn van mening dat de gemeente op dit onderwerp op de goede weg is. Sinds 1 januari 2018 is er een nieuwe organisatie aangesteld die onderzoek doet naar discriminatie binnen onze stad: Radar. Zij hebben inmiddels goed werk verricht. Radar is tot de conclusie gekomen dat de focus moet komen te liggen op seksuele en culturele diversiteit, omdat hier de grootste inhaalslag te halen valt. De gemeente gaat, aan de hand van deze aanbevelingen, o.a. stadsgesprekken organiseren en inzetten op stageplekken voor migrantenjongeren. Ook gaat de gemeente zich focussen op zijn voorbeeldrol, door zelf tot een meer divers personeelsbestand te komen. Met dit laatste punt zijn ze eerder al aan de slag gegaan en zijn er ook goede resultaten behaald.

De SP is blij om te zien dat de gemeente zijn best doet om te komen tot een stad waar iedereen gelijkwaardig kan meedoen. We blijven uiteraard kritisch en hechten veel belang aan dit thema, immers, gelijkwaardigheid zit in onze socialistische grondbeginselen.
 

 

U bent hier