h

Stateloze Democratie

13 november 2018

Stateloze Democratie

Foto: Jannie Visscher

In het Van Abbe Museum is het Volksparlement van Rojava nagebouwd. Hier kwamen afgelopen 11 november vele belangstellenden samen om over de Stateloze Democratie in Nederland te spreken. Inspiratiebron waren de idealen van de Rojava revolutie in Noord-Syrië, waar een multi-etnische coalitie een nieuwe vorm van stateloze democratie in praktijk brengt, gebaseerd op lokaal zelfbestuur, feminisme en ecologie.

 

De bijeenkomst werd geopend door museumdirecteur Charles Esche die vertelde dat het museum “onderzoekend” wil zijn en steeds nadenkt over wat de rol van een museum moet zijn in de samenleving.

Foto: Jannie Visscher

Een van de sprekers was onze fractievoorzitter Murat Memis. Hij vertelde hoe wij bij de SP-Eindhoven altijd proberen aan te sluiten bij wat er in de samenleving speelt. Wanneer we onderwerpen in de gemeenteraad voorbereiden doen we dat niet alleen met de “vaste kern” van fractie-ondersteuners, commissieleden en fractieleden, maar ook samen met SP-leden en andere bij het onderwerp betrokken mensen en organisaties.

 

Andere sprekers waren oa de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink (op de foto), Serda Demir (Nieuwe Democratische Jongeren), Jeannette Vos (G1000), Tayfun Balcik (The Hague Peace Projects), Ozan Demir (Federatie van Arbeiders uit Turkije in Nederland). De muziekgroep Peshmerge zorgde voor de muzikale omlijsting.

 

Het was een inspirerende en mooie zondagmiddag!

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier