h

Samen sta je sterk!

2 oktober 2018

Samen sta je sterk!

Foto: Dagmar Mous

Woensdag 26 september 2018 was commissielid Veiligheid, Evenementen, Verkeer en Mobiliteit Dagmar Mous voor de SP aanwezig bij de inloopmiddag voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruising Montgomerylaan met de Ring. Van dichtbij heeft zij kunnen zien hoe het project vordert en hoe de omwonende zijn meegenomen in het ontwerp voor de kruising. De SP is voorstander van dit project: busverbindingen worden sneller en de doorstroming op de ring voor auto’s verbetert.

Verslag van Dagmar:

Het was een zonnige dag en we liepen in meerdere groepen over de bouwplaats. De groepen bestonden uit geïnteresseerde buurtbewoners die de bouwplaats graag van dichtbij wilden bekijken. Ik ben in gesprek geraakt met een aantal van deze buurtbewoners. Wat me opviel was dat er veel positieve verhalen verteld werden over onder andere de manier waarop de gemeente Eindhoven de buurtbewoners heeft betrokken bij het project en de manier waarop de communicatie is verlopen in de afgelopen jaren. Wat voornamelijk werd gewaardeerd is dat het projectteam na al deze jaren nog steeds uit dezelfde personen bestaat. Hierdoor ontstond een band met de buurtbewoners en kan het projectteam beter inspelen op de behoefte van de buurtbewoners. Dit laatste kan alleen als je elkaar, en elkaars behoefte leert kennen.

Door deze positieve verhalen ben ik me nog meer gaan realiseren hoe belangrijk communicatie is om verandering tot stand te kunnen brengen. Als je buurtbewoners intensief bij het project en het ontwerp betrekt, kan een project van een dergelijke omvang een succes worden. Samen sta je sterk! 

Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden zijn er een aantal mogelijkheden. Via de website van Gemeente Eindhoven kan iedereen live de werkzaamheden volgen via een webcam. Ook staat op deze website meer informatie over de planning en de bereikbaarheid van de omgeving. Verder zijn de werkzaamheden te volgen via de BouwApp. Deze app is gratis te downloaden. Tot slot is er aan de Pastoriestraat een informatiecentrum ingericht. Dit informatiecentrum kunt u tijdens de werktijden van de aannemer ongestoord bezoeken. Iedere woensdagmiddag van 13.00-14.00 uur houdt de aannemer hier een spreekuur en kunt u vragen stellen over het project en de werkzaamheden.

Dagmar Mous
Commissielid Socialistische Partij (SP)
Veiligheid, Evenementen, Verkeer en Mobiliteit

Reactie toevoegen

U bent hier