h

Tijd voor RECHTVAARDIGHEID

18 september 2018

Tijd voor RECHTVAARDIGHEID

Foto: Jannie Visscher

De crisis is voorbij maar daar profiteert lang niet iedereen van. Degenen die het meeste verdienen betalen minder belasting en degenen die het minst verdienen juist meer. De lonen stijgen nauwelijks, terwijl winst en vermogen juist een enorme groei laten zien. Geld levert steeds meer geld op en werken loont steeds minder. Het toppunt is wel het voornemen van premier Rutte om de dividendbelasting af te schaffen. Dat betekent twee miljard euro voordeel voor buitenlandse investeerders die door ons als Nederlanders, opgebracht moet worden. En dat terwijl de mensen die het werk doen in het onderwijs, de zorg, bij de politie en de fabrieken en bedrijven, keihard moeten knokken voor een goede CAO.

Niets doen leidt tot niets

Daarom trokken we afgelopen zaterdag 15 september, ten strijde voor een rechtvaardige samenleving. De SP kiest voor de verandering. Het is tijd voor een eerlijke verdeling van lusten en lasten. Het is tijd voor rechtvaardigheid en onderlinge solidariteit. Wanneer veel mensen meedoen en hun stem laten horen, maken we ons land beter voor de mensen die hier wonen en werken.

Weg met het cynisme!

Het was hartverwarmend om alle mensen te zien die uit het hele land naar Rotterdam gekomen waren om mee te strijden op deze manifestatie voor Rechtvaardigheid. Uit Eindhoven zijn we ook naar Rotterdam getrokken: Willy met een prachtig zelfgemaakt spandoek, Paul, Hannie, Frans, Willy, Hans-Martin en Jannie. Niet alleen SP-ers maar ook vele anderen vonden gehoor in onze oproep voor een eerlijkere samenleving.

We werden getrakteerd op mooie en inspirerende toespraken van onder meer Lilian Marijnissen, Prem Radhakishun (oud-sociaal advocaat), Javier Guzman (cabaretier) en Ewald Engelen (bankendeskundige). Bijzonder waren Khaijia Tahari, die de succesvolle schoonmakersstakingen leidde, en Noortje van Lith van “Wij staan op” die het voor elkaar heeft gekregen werken onder het minimumloon voor gehandicapten, van tafel te krijgen! Betere voorbeelden voor een succesvolle strijd voor rechtvaardigheid en tegen alle cynisme in, ken ik uit de afgelopen tijd niet. Doen leidt tot resultaat!

Vol nieuwe en strijdbare energie trokken we aan het eind van de dag weer huiswaarts, klaar om weer aan de slag te gaan!

Jannie Visscher

Op de foto’s zie je Frans en Willy, Hannie en Paul en Willy met haar zelfgemaakte spandoek.

Foto: Jannie Visscher

Foto: Jannie Visscher

Foto: Jannie Visscher

Foto: Jannie Visscher

Foto: Jannie Visscher

U bent hier