h

SP steunt personeel Ryanair.

28 september 2018

SP steunt personeel Ryanair.

Foto: Jannie Visscher

Vrijdag 28 september kwam SP Tweede Kamerlid Cem Lacin naar Eindhoven om de stakende medewerkers van Ryanair een hart onder de riem te steken. Het personeel van Ryanair krijgt weinig betaald en heeft zeer onzekere contracten. De stakers strijden voor rechtvaardigheid: fatsoenlijke contracten en een eerlijke beloning. Ryanair lokt passagiers met goedkope tickets terwijl de piloten en het cabinepersoneel de prijs betalen. Dat is onrechtvaardig.

 

De SP deed in juni van dit jaar mee aan de landelijke demonstratie tegen de verdere groei van de luchtvaart. Het vliegverkeer groeit als kool onder andere omdat er helemaal geen belasting betaald hoeft te worden voor vliegen. Terwijl voor reizen met trein of bus wel belasting moet worden betaald! Vliegen veroorzaakt door de uitstoot van CO2 serieuze klimaatschade. Ook ondervinden veel omwonenden van het vliegveld overlast van het toenemende aantal toestellen dat overvliegt. Niet alleen door geluidshinder maar ook door de uitstoot van schadelijke stoffen.

Volgend jaar beslist de regering over de toekomst van Eindhoven Airport: of het vliegveld mag groeien of niet. Het onderwerp komt ook op de agenda van de Eindhovense gemeenteraad. Op 10 oktober ’s avonds is er een openbare avond met informatie over de onderzoeken tot nu toe. Via deze website houden we u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en maken we tijd en plaats bekend van de bijeenkomst op 10 oktober.

 

Veel meer over Eindhoven Airport en de gevolgen voor de omgeving vindt u op de website http://www.bvm2.nl 

 

Jannie Visscher, raadslid SP. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier