h

Onderzoek 'Schoon en leefbaar huis'.

10 juni 2018

Onderzoek 'Schoon en leefbaar huis'.

Foto: Jannie Visscher

De SP zet zich in voor goede thuiszorg. Dit jaar is de gemeente Eindhoven overgestapt op een nieuwe aanpak van de “hulp bij het huishouden”. Er wordt geen “aantal uren hulp” meer toegekend maar er wordt afgesproken hoe het huis “schoon en leefbaar” kan worden gehouden.

De SP volgt op de voet hoe dit in de praktijk uitpakt voor de mensen die zorg ontvangen en de thuiszorgmedewerkers. Om een goed beeld te krijgen hebben we aan studentes van de Avans Hogeschool in Den Bosch opdracht gegeven om onderzoek te doen naar het begrip “schoon en leefbaar huis”. Wat houdt het precies in? Wat mogen onze inwoners verwachten? Welke rechten hebben ze als ze het bijvoorbeeld niet eens zijn met de gang van zaken? Gisteren bespraken SP-raadscommissielid Sylvie van Dijk en ik het concept-rapport dat de studentes hebben opgesteld. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van het werkstuk.

Over circa een maand verwachten we het eindrapport. Wordt vervolgd!
Op de foto de studentes en SP-commissielid Sylvie van Dijk in het stadhuis van Eindhoven.

Reactie toevoegen

U bent hier