h

Eindelijk geluidsisolatie voor bewoners hofstraat Tongelre

20 maart 2018

Eindelijk geluidsisolatie voor bewoners hofstraat Tongelre

Toen Jannie Visscher als SP-wethouder aantrad streden de bewoners van de Hofstraat in Tongelre al jarenlang tegen de overlast van het steeds drukker wordende treinverkeer vlak voor hun huizen. Volgens landelijke regels hadden ze recht op een geluidsscherm maar die zou dicht voor hun ramen komen en voor altijd het mooie uitzicht op het Wasven wegnemen.

Jannie Visscher trok zich het lot van de bewoners aan en ging samen met hen naar Den Haag om voor geluidsisolatie aan de woningen te pleiten. Gesteund door raadsleden van PvdA en CDA is dat uiteindelijk gelukt. Voor wie dat wil kunnen er ook nog energiebesparende maatregelen worden aangebracht. Dat moeten bewoners dan wel zelf betalen maar ze kunnen hiervoor voordelig geld lenen bij de gemeente Eindhoven. In de link een artikel uit het Eindhovens Dagblad van 20 maart met de titel “Herrie Hofstraat bijna over”.

Zie: https://www.ed.nl/eindhoven/herrie-hofstraat-eindhoven-bijna-over~a814827c/

Reactie toevoegen

U bent hier