h

Lijsttrekker Murat Memis tekent regenboog stembusakkoord

27 januari 2018

Lijsttrekker Murat Memis tekent regenboog stembusakkoord

Foto: Murat Memis

Vrijdag 26 januari heeft lijsttrekker Murat Memis namens de SP het roze stembusakkoord getekend. De afgelopen jaren heeft de SP zich in Eindhoven ingezet voor het verbeteren van de positie van LHBT's (Lesbisch, Homo-, Bi-, en Transseksueel). 

Door het ondertekenen van het roze stembusakkoord spreekt de SP uit dat zij zich hard zal maken voor het opnemen van LHBT's in beleidsplannen. Bijvoorbeeld binnen de zorg, waar ouderen de foto's van hun partner om moeten draaien, omdat ze in het verzorgingshuis terug in de kast moeten.

Maar ook voor jongeren, waaronder de suïcidecijfers vele malen hoger zijn dan onder hetero jongeren.
De ontwikkelingen van de afgelopen jaren maken dat de SP het van groot belang acht om hier aandacht voor te vragen.

Reactie toevoegen

U bent hier