h

Leerlingen afgebrande school snel weer onder dak.

11 juni 2017

Leerlingen afgebrande school snel weer onder dak.

Tot groot verdriet van leerlingen, medewerkers en buurtbewoners is zaterdag 10 juni basisschool "Onder de Wieken" in de Achtse Barrier volledig door brand verwoest.

Nog voordat de brand geblust was verzamelden veel leerlingen, ouders en het voltallige personeel van de school zich rondom de school. Ook de medewerkers van de Kinderopvangorganisatie "Korein" waarmee de school in het SPILcentrum nauw samenwerkt kwam meteen ter plaatse om hun collega's bij te staan. Hartverwarmend was de reactie van buurtbewoners en bewonersorganisatie die spontaan hulp aanboden. 

De gemeente is verantwoordelijk voor het vinden van een nieuwe plek voor de ruim 300 leerlingen en het personeel van de school. De ambtenaren van de gemeente zijn zaterdag meteen begonnen met de zoektocht naar een nieuwe school en het is gelukt om dezelfde dag nog een gebouw te vinden waar de school ook zelf graag naar toe wil gaan. Niet ver van de plek van de afgebrande school, namelijk aan de Calaislaan.

SP-wethouder Onderwijs Jannie Visscher is zaterdag meteen naar de school toegegaan om de gedupeerden een hart onder de riem te steken. Ze is onder de indruk van de enorme ravage die de brand heeft aangericht maar misschien nog meer van de energie waarmee de mensen van de school en de gemeente-ambtenaren de handen ineen hebben geslagen om ervoor te zorgen dat de leerlingen zo snel mogelijk in een andere school terecht kunnen.

Zie ook: http://www.studio040.nl/nieuws/42030-nieuw-onderkomen-voor-leerlingen-af...

http://www.studio040.nl/nieuws/42026-leerlingen-onder-de-wieken-kunnen-s...

Reactie toevoegen

U bent hier