h

SP wethouder Jannie Visscher opent 'groene golf' voor fietsers

21 mei 2017

SP wethouder Jannie Visscher opent 'groene golf' voor fietsers

SP-wethouder voor Verkeer en Vervoer Jannie Visscher doet haar best om te bevorderen dat mensen vaker voor de fiets in plaats van de auto kiezen. Daarom werd op 19 mei op de Wolvendijk tussen Nuenen en Eindhoven een Flo neergezet: een paal waarop fietsers kunnen zien of ze sneller moeten fietsen om het groene licht te halen, of dat ze rustig aan kunnen doen.

Wanneer het autogebruik in Eindhoven steeds meer toeneemt zullen we ook in Eindhoven "in de knel" komen. Om mensen te stimuleren met de fiets te gaan en om het fietsers naar de zin te maken zijn in en om Eindhoven al veel initiatieven gerealiseerd. Zo zijn er vele kilometers snelfietsroute aangelegd: brede, geasfalteerde paden met zo min mogelijk obstakels. Nu is ook de Flo gerealiseerd. Flo werkt als een soort groene golf voor fietsers: je krijgt een snelheidsadvies om het groene licht te kunnen halen. Zie je bijvoorbeeld een haas, dan haal je groen licht wanneer je ietsjes harder trapt.
Bij het opstellen van de agenda voor fietsers door de gemeente vorig jaar kwam naar boven dat het wachten voor een rood stoplicht onder fietsers de grootste ergernis is. Regelmatig rijden fietsers hierdoor door rood licht, wat tot gevaarlijke situaties leidt. Daarom is nu aan de Wolvendijk tussen Nuenen en Eindhoven een "Flo" neergezet. 

Ondertussen wordt gewerkt aan een doorontwikkelde versie van de Flo. Dat zal er een zijn die verkeerslichten kan beïnvloeden. Het licht kan dan op groen springen als er een grote groep fietsers nadert.

Het bedrijf Springlab heeft de Flo ontwikkeld. Springlab is een start-up die zich richt op het in beweging krijgen van mensen door middel van techniek. Juist technische vindingen zorgen er vaak voor dat mensen steeds minder bewegen. Springlab wil hier iets tegen doen.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier