h

Wijkbezoek SP fractie aan Vaartbroek

24 januari 2017

Wijkbezoek SP fractie aan Vaartbroek

Foto: Lydia Van Oostenbrugge

De SP is donderdag 19 januari met fractie en bestuur langs geweest bij buurthuis de Boemerang in de wijk Vaartbroek. Hier heeft de SP met het bestuur, de bewoners uit de wijk en WijEindhoven gesproken. Ondanks een lage opkomst is er flink gesproken over de wijk.

Uit het gesprek met het bestuur bleek dat het goed onderhouden wijkgebouw veel aanloop heeft en er wordt regelmatig wat georganiseerd. Vanuit de bewoners krijgen we te horen dat het wijkgebouw inderdaad vol leven zit en er altijd wat te doen is. Wel zijn in de weekenden regelmatig feestjes en is het daardoor wat lastiger om op die tijden vanuit de wijk een zaaltje te huren. Ook blijkt uit de wijk dat er regelmatig hondenpoep op straat ligt en er af en toe een groepje hangjongeren aanwezig is, niets wat een wijkagent niet aankan. Verder hopen de bewoners uit de wijk dat het mogelijk is om de huizen weer wat op te laten knappen, dit zou de wijk er meteen wat levendiger uit laten zien.

WijEindhoven verteld dat er in de wijk een toenemende vraag is en dat de werkdruk hoog is, zei zien graag wat extra collega’s om de werkdruk te verlichten en verspreiden. Verder waren de generalisten blij met de samenwerking tussen de gemeente en andere instellingen, dit ging in het verleden niet altijd vlekkeloos maar nu gaat het een stuk beter.

Al met al een interessant bezoek waarvan we veel geleerd hebben.

Het volgende wijkbezoek is op 2 maart in het bellefort.

Reactie toevoegen

U bent hier