h

Eindhovense ondernemers tevreden met plan voor detailhandel van SP wethouder Van Kaathoven

22 december 2015

Eindhovense ondernemers tevreden met plan voor detailhandel van SP wethouder Van Kaathoven

De Eindhovense ondernemers zijn erg tevreden met de aangenomen detailhandelnota die SP wethouder Bianca van Kaathoven heeft opgesteld. In de detailhandelnota wordt beschreven hoe de gemeente het beleid rondom de detailhandel vormgeeft dat ze de komende jaren willen gaan uitvoeren. In het plan staat beschreven hoe de bestaande structuur in de wijken wordt beschermd. Door het bouwen van op zichzelf staande grote supermarkten te voorkomen op plekken buiten de bestaande aangewezen plekken wordt de bestaande detailhandel ondersteund doordat de vraag voor detailhandel in deze gebieden wordt ondersteund.

De opgestelde en aangenomen detailhandelsnota sluit aan bij de vraag van de ondernemers in de wijk. In het afgelopen 1,5 jaar is de wethouder hier intensief bezig geweest met het afstemmen met alle betrokkenen. Door te kiezen voor het voorkomen van nieuwe plaatsen waar detailhandel kan ontstaan, focust de detailhandel en de gemeente zich meer op de bestaande plekken en worden deze verbeterd.

De Federatie Ondernemersverenigingen Eindhoven (FOE), waar alle ondernemersverenigingen van Eindhoven bij aangesloten zijn, heeft deze detailhandelsnota volledig ondersteund.

Reactie toevoegen

U bent hier