h

Voorzichtig goed nieuws over IJssportcentrum

12 oktober 2015

Voorzichtig goed nieuws over IJssportcentrum

Foto: onbekend / www.ijssportcentrum.nl

Voorzichtig goed nieuws over het IJssportcentrum. Op vrijdag 16 oktober gaat gaat de ijsbaan open voor een nieuw seizoen. Met een actietarief voor een toegangskaartje kunnen mensen tot en met 3 januari 2016 voor 6 euro (in plaats van de normale 8 euro) naar binnen om te schaatsen. SP Wethouder Bianca van Kaathoven hoopt dat hierdoor meer mensen (kunnen) gaan schaatsen, waardoor het IJssportcentrum op een positieve manier het seizoen kan beginnen en schaatsen meer onder de aandacht komt. Dit presenteerde de wethouder afgelopen week in de commissievergadering, waar zij een samenvatting gaf van de inspanningen van afgelopen tijd.

Naast het actietarief voor een toegangskaartje zijn er veel andere structurele initiatieven opgestart om het IJssportcentrum weer op de rit te krijgen en open te houden. Zo is er volgens afspraak een commercieel manager aangesteld, zijn er goede stappen gemaakt richting het organiseren van zomeractiviteiten en is er een plan ontwikkeld met de horecaondernemer, de schaatswinkel en de verenigingen, waarbij gericht is op het meer laten schaatsen van verschillende doelgroepen.

Na de inspraakavonden zijn er heel veel initiatieven en ideeën gekomen om het IJssportcentrum rendabel te maken en te houden. Naast aanbevelingen van mensen die naar inspraakavonden kwamen, zijn ook aanbevelingen van de raad meegenomen. Er zijn gesprekken geweest met partners, de exploitatie is bekeken en er is gekeken hoe het IJssportcentrum de energiekosten terug kan dringen en duurzamer gemaakt kan worden. Het openhouden van het IJssportcentrum is nog niet rond, maar het begin is gemaakt. Lees voor meer informatie de website van het ijssportcentrum en ga lekker schaatsen!

Naast goed nieuws voor het IJssportcentrum gaf de wethouder ook een update over de rest van de sportvisie. Rondom Genneperparken wordt er gewerkt aan een visie. Voor de sportvisie van de gemeente lopen er op alle fronten gesprekken met betrokken partijen. Bij alle uitwerkingen staat centraal dat er minder kosten en meer verdienmogelijkheden gezocht moeten gaan worden. 

Reactie toevoegen

U bent hier